Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın veya evgin kalıp vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi sinein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Kapatma Mekanizması: Yangın kapıları, yangın esnasında sabah akşam kapalı tutulmalıdır. Bir kapı doğru yahut yaylı menteşe bunu sağlamlar.

Bu baplar üs olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan bulunmak üzere dü gruba ayrılır.

Yanıcı malzeme bâtınermeyen ve canipıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Çift Kanatlı Yangın Kapıları: Çift kanatlı yangın kapıları daha geniş açıklıkları kapatmak midein kullanılır ve henüz aşkın tahliye yolunu esirgeme kapasitesine sahiptir.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan mualla mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı ekseriya 60 an, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve esenlıklı bir şekilde olay yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

– İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın evet da özge evgin durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlamlayacak yerinde evgin kalıp çışitalarıyla donatılacaktır.

Kullanma kolaylığı midein topuzlar yerine branş tutacakları kullanılmalıdır. TSE aracılığıyla belirlenen yangın merdiveni bapları elbette olmalı konusundaki standartlar katiyen üretici firmalar ile yangın firmaları tarafından dikkate hileınmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları ağır anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Bir öbür şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hasiyet olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan aşkın olmaması gerekir.

Kanatlar süresince birebir yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı için hamil plakaları mevcuttur.

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından idraklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, Yangın Merdiveni Kapısı bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen işleyiş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page